perjantai 17. huhtikuuta 2015

Peltipurkit, vanhat ja vähän nuoremmatkin

Kahvipurkkinahan meillä on tietysti tämä Pauligin purkki, koska konekin on punainen.
Näiden hinta vaihtelee 10 ja 15 euron välillä ja 10€ maksoin minäkin.


Pauligin sivuilla kerrotaan näin ihanasti: 
"Paulan tarina alkoi jo 1870-luvulla, kun Pauligin perustaja Gustav Paulig vietti ensimmäisiä kesiään Suomessa Sääksmäen maisemissa. Tarinan mukaan nuori poikamies kohtasi viehättävän talontyttären, jolla oli  yllään Sääksmäen kaunis kansallispuku ja ihastui kovasti pukuun, ja kuka tietää, ehkä hieman neitoon sen sisälläkin. Se oli Gustavin mielestä suomalaisuutta aidoimmillaan ja puhtaimmillaan. Sotavuosien jälkeen, neljäkymmentäluvun loppupuolella, oli sopiva aika saada suomalaisten suupielet hymyyn ja tuoda kansan iloksi jotain aivan uutta. Gustav Pauligin pojanpoika Henrik Paulig oli saanut opintomatkoillaan ajatuksen yrityskuvan hengettärestä ja juuri hän halusi herättää isoisän nuoruusmuistot eloon"
Paulan aika oli tullut. Ensimmäinen Paula, Sinikka Kekki, valittiin vuonna 1950. **********


Ihanaakin ihanammat Viri kaakaopurkit, 
näiden hinta kirppareilla pyörii siinä kympin paikkeilla ja kahdesta olen sen maksanutkin. Viimeisin löytyi pari viikkoa sitten tosta Kuusaan kirpparilta, hintalapussa luki vain "sinivalkoinen purkki" ja hinta 3€. Päättelin, että nyt on myymässä sen verran nuori ihminen, että ei tiedä mitä myy, "vanhoja äidiltä perittyjä romuja vain" :) jos tietää mikä purkki on kyseessä ei varmaankaan kirjoita hintalappuun pelkästään "sinivalkoinen purkki". Niin tai näin, mulla on nyt kolmen sarja enkä enempää tarvitsekaan, näissä on meillä erilaisia sokereita.

On olemassa myös tämä kaunotar mutta koskaan ei ole tullut minua vastaan enkä ole edes nähnyt kuin kuvissa. Hyvin harvoin edes Huutonetissä myynnissä. T0ivossa on hyvä elää sanoi lapamato, meidän hyllyssä on vielä joskus tuokin, aivan varmasti.

Päivitys: su 7.6 se sitten löytyi Centtilästä :) 

Tässä ei kyllä sinivalkoista purkkia (eikä ruskeaakaan) näy mutta biisi on vuodelta 1961.
Mie olin silloin vuuen vanha :)**********

Me juodaan aika paljon teetä, olen kerännyt näitä teepurkkeja, 
että saa erilaisia makuja eri purkkeihin, nuo talonmalliset on kivoja. Euron kipale.


Vasemmalla oleva vanha Katriina-kahvipurkki on suvun peruja kuten myös toinen Lady Coffee purkeista. Toisen löysin kirpparilta 3€lla. Ne on valmistanut G.W.Sholberg Oy. 
Kesko otti sen käyttöön v. 1961 ensimmäisenä lahjapurkkien sarjassa. Lady Coffee ei ollut tietty kahvisekoitus vaan purkkiin saattoi ostaa mitä kahvia tahansa.


Viime kesänä käytiin äitin ja systerin kanssa päivän reissulla Valamon luostarissa ja voitteko kuvitella, sielläkin oli pieni kirpputori mistä löytyi tämä iso, 3 litran Vilen Finnwaren kesäkukkapurkki. 
Aivan ihana, 3 eurolla lähti mukaan. 
Piparipurkki, piparit ei meillä tosin säily, koska me syödään ne pois :)


Anni-Pauliina löysi pari vuotta sitten tämän kauniin hollantilaisen Rosenbergin purkin. Aiheena on Vincent van Gogh ja siinähän herra ilmeisesti komeilee itse yhdellä sivulla, kolmella muulla hänen maalauksiaan. Sisältönä on ollut hedelmäkaramelleja.Sitten vielä tämä, joka ei ole kirpputorilta vaan perintökalleus Mikan kotoa,
pohjassa stanssaus 8:79


Anne

2 kommenttia:

 1. Hei. Et ole hurahtanut peltisiin kahvipurkkeihin joita Pauligilla on ? Minulla on jokunen .http://www.paulig.fi/tuotteet/juhla-mokka/kahvirasiat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ainakaan toistaiseksi :)
   Tosin Anni-Pauliina jo kyllä kerran väläytteli että haluaisia alkaa keräilemään näitä "vuosipurkkeja". Kauniitahan ne ovat mutta hiton kovia hintoja pitävät niillä kirppareillakin, alle kympin en oo ikinä nähnyt. Mitäköhän ne ovat maksaneet aikoinaan vai ovatko olleet kahvin kylkiäisinä?
   -anne

   Poista