maanantai 13. huhtikuuta 2015

Krusifiksit


Tänään kävin vaan pikakierroksen Voikkaalla, Pelastusarmeijan kirpparilla ja Foxissa, jotka ovat lähes rinnakkain. Foxissa join kahvit ja haastelin myyjän kanssa mukavia. Naapurissa pisti hyllystä silmään Uusi Testamentti. Tosi kauniit kannet ja kun avasin kirjan, hämmästyin että se olikin kuvitettu. 
Kuinka ollakaan kirja aukesi juuri tuon Puutarhahauta kuvan kohdalta. Se on mulle NIIN tuttu paikka, olen siellä moneen kertaan käynyt. Asuin nuoruudessani 5 vuotta Israelissa. Työskentelin parilla eri kibbutsilla ja parilla moshavilla, lähinnä maataloustöitä mutta eipä siitä sen enempää.
Kysyin hintaa: "50 senttiä, jos ei siinä muuta lue" sanoi myyjä.
No jopa tulikin kalliiksi. Tämä Uusi Testamentti asuu nyt meillä :)Krusifikseja alettiin keräilemään pari kolme vuotta sitten.

Ylhäällä vasemmalla:
 Anni-Pauliina ihastui tähän viime kesänä Valkealan sisätorilla.
On suuri, n. 40 cm, omalla jalalla, maksoi 20€.

Keskellä: Voikkaan Foxilta tämä myös viime kesänä, todennäköisesti saksalainen, keskieuroopassa on kuulemma (kävin näyttämässä antiikkiliikkeessä) tapana laittaa ristiä vasten nojaamaan kaikenlaisia härpäkkeitä niinkuin tässä nyt tikapuut ja pistimet, painava, mitä lie metallia, oma jalka, n. 40 cm, maksoi 20€.

Oikealla: Tämä Karhulan osto-ja myyntiliikkeestä kesällä 2013, iso, 45 cm korkea,
maksoi silloin 35€.

Alhaalla vasemmalla: Molemmilla lapsilla on huoneidensa seinällä nämä, lataavat valoa itseensä päivällä ja hohtavat illalla aika kauan kun valot sammuvat, 20 cm korkeat, toinen on peruja vanhasta maalaistalosta jossa joskus asuimme ja toisen löysin aikoja sitten kirpparilta 3 €.lla.

Oikealla: Siskoni toi tämän Italiasta viime kesänä, laavakiveä, 28 cm korkea, ainoa joka ei varsinaiseti ole kirppariostos mutta kuuluu vahvasti joukkoon :)

Vasemmalla: Löytö Kotkasta niinkin kauan kuin 11 vuotta sitten kun muutimme sinne ja koko koti oli sinisävyinen. Rakastan tätä, otan aina joulukuvia "hänen" kanssaan, kynttilän valo ympärillä on aivan mahtava. Muistan vielä senkin että maksoi 15€ vuonna 2006.

Keskellä: Näitä daameja oli joulun alla kaikilla kirpputoreilla vaikka kuinka ja paljon,
mie ostin yhteensä neljä, 2€:n kappalehintaan, pesin ja paketoin lahjoiksi, äiti sai yhden, sisko toisen ja kaveri kolmannen, yksi on itsellä, kuva on otettu just joulun alla.
En tiedä onko kotimainen, vain risti on kirkas ja vaateosuus naarmuuntuu helposti mutta niitä oli tarjolla niin paljon että voi valita parhaimmat.
Ja KYLLÄ, viime jouluna mie ostin KAIKKI joululahjat kirppareilta :)

Oikealla: Tämä pieni lasiteos löytyi viime kesänä, on vain 10 cm korkeaja maksoi euron. Seisoo lipaston päällä ikkunan alla ja kun aurinko paistaa tietyssä kulmassa tohon jalkaan, valo taittuu sateenkaaren kaikissa väreissä vastapäiseen seinään, ajattelin kerran että pystyyköhän se sytyttämään tulipalon mutta ei kai Jeesus meiän taloa polttaisi, eihän????????? :)
Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti