tiistai 28. huhtikuuta 2015

Lautaset ja lasit (tulee lisää kun ehditään kuvata)

No huh, huh, nyt alkaa tulemaan :)

Alotetaanpa vaikka lautasista,
rakastan lasilautasia jos se ei ole vielä jollekulle selvinnyt :) yli kaiken, mun mielestä keraamiset lautaset voi vaikka kuolla sukupuuttoon, no ei vainenkaan, joku tykkää niistäkin.
Hyvin usein teemme juhlakattauksen Anni-Pauliinan Kehrillä, koska niitä on eniten.
Kotimaiset Julia- lautaset. Riihimäen lasin Kotilasi-sarjaa.
Pienempi on normi ruokalutasen kokoinen. Isompi on jätti, 35cm halkaisijaltaan,
nää on todelliset pitsalautaset. Isoja on kertynyt 3, pieniä on vain yksi.
Näiden tekijästä on kiistelty palstoilla, jopa Helena Tynelliä on ehdoteltu, tiedä häntä mikä on totuus mutta todella upeat on. Pienemmän ostin eurolla ja isommista olen maksanut korkeimmillaan 4€/kpl. On näkynyt myös 25-30€ hintoja tolle isolle, haloo, kirpputorilla,
ei tää mikään harvinaisuus ole, ainakaan vielä.

Näiltä EI voi syödä lihaa.
Ihanaiset kalat: Tarjoilu-, ruoka- ja leipälautanen.
Ranskalainen Arcoroc valmistaa näitä ja mm. Robbari myy, just nyt en tiedä onko valikoimissa mutta on ollut. Harvakseltaan on näkynyt myös vihreänä.
Nää vaan on niin kauniita, meillä syödään aika paljon kalaa ja näillä saa tosi kauniin kattauksen, Mikan pravuuri on venäläinen kulebjaka, joka on lohipiirakka.

Olen kerännyt näitä jo monta vuotta. Moni on jo saanut lahjaksikin sarjan jossa on 1 iso, 6 ruokalautasta ja 6 leipälautasta, sitten etsin pakettiin vielä tilli-aiheiset lautasliinat ja kalamaustepurkin ja sellofaaniin kun pakkaa kauniin nauhan kanssa, avot, kyllä on nättiä ja hyvä lahja.
Alle euron pitää yksi lautanen maksaa, että lähtee miun matkaan, iso on kalleimmillaan ollut 3€. Ainakin 30 ruokalautasta olen ostanut ja tälläkin hetkellä on kotona 3 isoa ja 10 pientä sekä niille leipälautaset :) ja jokaikinen kirpputorilta.Tässä vielä lahjaksi saamani kalakulho.
Tällaisen olen nähnyt kerran myös sinisenä.


Ranskalainen Arcoroc on maailman suurin ammattikäyttöön tarkoitettujen lasien tuottaja. Valikoimista löytyy laseja joka tarpeeseen.
                                       www.arcoroc.com


Lasistot
: Tykkään vaihdella astiakaapin lasistoja vähän väliä

Tällä hetkellä on käytössä nämä, 
koska kesä tulee ja vihreä on kesän väri.
Nämä ovat ne vanhat viola-juustolasit, jotka on jo tuolla nostalgiaosiossakin. Mulla on näitä 25 ja kaikki tietty kirppareilta 
1-2€ hintaan, ei näitä muualta saa (paitsi tietysti huutonetistä tai tori.fistä) 

Kaunis korkea koboltin sininen Brasilialainen lasi.

Nämä otan aina käyttöön viimmeistään kun itsenäisyyspäivä lähestyy :) ja joulun yli mennään näillä.
Kirppikset pullollaan näitä, kirkkaan lasilautasen kanssa saa kyllä ihanan isänmaallisen itsenäisyyspäiväkattauksen.

Siskoni tykkää sininisestä lasista joten olen myös hänelle keränny tusinan sarjan. Kotona tällä hetkellä 20.
Alle euron pitää maksaa että otan ja nyt en enää muutenkaan ota, koska sarjat on täysi. Näissä on myös paljon sävyeroja, sellanen vähän liian vaaleaksi jäänyt ei todellakaan miellytä mun silmää, kobolttilasi pitää olla koboltti, siitä ei niin vaan katsellakaan läpi. Johtuu varmaan siitä että oon ollu Karhulan lasilla töissä sillon kun siellä alettiin viimeisen kerran ajamaan kobolttilasia. Juuri uunista ulos tullut oranssina hetken hehkuva kobolttipullorivistö on kaunein asia maailmassa <3.
Nyt ei ole enää koko Karhulan lasia, tuotanto on viety Viroon, häpeä Owens-Illinois.

No mutta, ruskea lasisto multa puuttuu. Epätoivon vimmalla sitä etsin. Sen vois tietenkin rakentaa tuosta toisesta viola juustolasisarjasta mutta pahatun kauan tulee kestämään, koska mulla on nyt niistä 3 ruskeaa ja ne on löytynyt vuoden välein. Jos tahti jatkuu samana sarja on valmis 17 vuoden päästä :) Kun on nelihenkinen perhe ja astianpesukone, se tarvii sen parikymmentä lasia että aina olis puhtaita. Meillä ei käy kone ihan joka päivä.

Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti