lauantai 25. huhtikuuta 2015

Ensimmäinen lauantai kuukausiin kun en käynyt kirpputoreilla.
Nyt oli tärkeää saattaa pitkään roikkuneet "rojektit" loppuun ja valmistahan siitä tuli :)


Puolen päivän aikaan soi puhelin, äiti oli lenkillä Kettumäellä ja hälytti Anni-Pauliinan sinne kameroineen, kuvamaan nämä ihanuudet.
Viikon on vahtinut niiden avautumista ja tänään ne olivat valmiit !!!!

Hyvät naiset ja herrat, mina damen och herrar:

Kangasvuokko
(Pulsatilla vernalis, aikaisemmin Anemone vernalis) on ainoastaan Euroopassa tavattava kylmänkukka. Suomessa laji on suuresti harvinaistunut ja se on rauhoitettu luonnonsuojeluasetuksella.
Väittääkö joku vastaan jos sanon että on kyllä Suomen kaunein.


Mutta sitten ne rojektit; vihdoin ja viimein saatiin seinälle tämä hylly jota olen työstänyt kuin iisakin kirkkoa. Vuosia sitten Sunilassa sain tämän ystävältä, oli likainen ja vähän huonossa hapessa, hioin ja maalasin, hioin ja maalasin ja nyt siinä asuu sirottimia, mukeja ja kirppikseltä löytämäni lapsuudenaikainen teekalusto. Kotona meillä oli kuppeja muistaakseni puolitusinaa mutta tässä sarjassa oli vain kaksi kelvollista kuppia jäljellä, joista toisen parin pistin tähän näytille.

Lomotkin saivat nyt oman yksiönsä :)

Meillä oli kotona aikoinaan tällainen teekalusto mutta vuosien saatossa katosi jonnekin. Äiti ei oikein tahtonut muistaa mistä nämä meille hankittiin, epäili että olisiko olleet ensimmäisiä Hobby Hallin tilauksia mutta ei ollut varma, kuitenkin joskus 70-luvun alussa. Kiinalainen leima on pohjassa. Kultaukset tosi hyvin säilyneet, ei ole astianpesukoneessa näitä käytetty, tietysti vain jonkun vitriinissä seisoneet ja nyt kevätsiivouksen yhteydessä raukat kirpparille lempattu. Milloinkaan aikaisemmin ei ole vastaani tullut,
pari viikkoa sitten tuli Ruukinportissa ja maksoin kaikista yhteensä 5€ eli ei paha :)


Toinen rojekti oli tämän ikkuna hyllykön valmiiksi saattaminen, meillä on puolipyöreä veranta ja nyt yksi neljästä ikkunaparista on "peitetty" lasilla.
Oikealla Anni-Pauliinan Cola-lasi kokoelmat ja vasemmalla sekalaista maljakkoseurakuntaa.
Kuva on vähän vaalee mutta uusin sen myöhemmin.


Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti