keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Muki jos toinenkin :)

Kokonaisen euron maksoi
Tämän päivän tarina on just niiiiin meiän perhettä.
Anni-Pauliinan piti päästä tänään koulusta vasta neljältä ja silloin yleensä tulee kotiin isänsä kyydissä, koska opiskelevat ja työskentelevät melko lähekkäin ja Mikan työpäivä päättyy myös neljältä.
No, yhen kieppeissä soitti mulle, että pääseekin jo kolmelta, pääsenkö hakemaan. Lupasin hakea.
Kolmelta menin koululle ja likka hyppäsi kyytiin, käytiin Valkealan Sisätorilla pyörähtämässä ja löytyi tämä muki, meillä on näitä muitakin, edes tämä ei muistuttanut likkaa siitä, että ehkä iskälle olis pitäny ilmottaa, että pääseekin tuntia aiemmin ja minä haen :)
Kerettiin just kotiin, kello oli viis yli neljä, kun puhelin soi, Mika ihmettelee koulun parkkipaikalla missä lapsonen kun ei tulekaan koulusta?
Sillon Anni-Pauliina vasta tajusi, että unohti soittaa.
Kyllä tuli kiire keittää isälleen kahvit.

Ja onneks oli uusi kiva muki.


Samoin, euron mukeja


Äidille -muki 2€ ja toinen  3€
Arabian Kesti -muki 3€
               

Vasemmalla: Kun mummi (siis minun äiti, asuu muutaman sadan metrin päässä ja käy lähes päivittäin) tulee kahville, hänelle on varattu nämä mukit. Äidille -muki on Made in Japan mutta vasemmalla oleva SANA -muki on Arabian Kesti -sarjaa.

Oikealla: Kun siskon poika Joe tulee serkkulaan, tässä oma muki sille, koska 18v. tuli täyteen tammikuussa eli "ne"ajat lähestyvät kun sotku kutsuu munkkikahville :)Isot nauravat naamat 1€/kpl
Näiden työ on maustekaapissa, pitävät huolta erilaisista liemikuutioista, vihreässä tietysti kasvisliemi :) Inhoan nähkääs kaikenlaisia pahvipaketteja kaapeissa ja purkaankin kaikenlaisen kuivatavaran läpinäkyviin muovipurkkeihin. Ainoa mikä pysyy pussissaan on vehnä- ja sämpyläjauhot.
Tämäkin juttu varmaan äidiltä peritty, äiti teki samoin ja tekee tietysti vieläkin. Isot ihanat teemukit Kuusaan kirpparilta joskus viime talvena.
2€ pari, ei ollu hinta eikä mikään kun tykkää teestä :)Jos tulet meille arkipäivänä kahville, juot sen todennäköisesti näistä. Koska tykkään lasista myös kahvimukit on lasia. Näitä on meillä parikymmentä.

Tämä on ranskalaisen Arcorocin Fleur-sarjaa, EI kotimaista Oiva Toikan Pionia vaikka kuinka yrittävät sitä hintalappuihinsa laittaa. Meinasin kerran joutua oikein käsirysyyn yhden kirpparipöydän laittajan kanssa kun huomautin että tämä ei ole Pioni. 

Hitto, että sain paasata, mutta uskoi lopulta. Lupasi kyllä tarkistaa netistä kuten kehoitin.
Voi hyvät hyssykät. Fleur on ihan halpissarja verrattuna Pioniin. Äitille olen keräillyt tätä paljon, sekä kahvi- että ruoka-astiastoa ja kyllä niitä onkin kertynyt komeat sarjat. Sarjassa on tosi paljon erikokoisia lautasia ja kulhoja, myös upea jalallinen kakkuvati. Robinhood ainakin on myynyt Fleuria.
Minulla on vain nämä mukit. Maksavat yleensä 1-2€/kpl.

Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti