lauantai 2. toukokuuta 2015

Lomonosov-sirottimet

Lomonosov on Pietariin kuuluva kaupunki Venäjällä. 

Alunperin sinne perustettiin v.1744 Imperial Porcelain Factory. 
Omistajan vaihdoksen yheydessä  v.1925 nimi vaihtui Lomonosovin valtiolliseksi posliinitehtaaksi.

v.2005 yrityksen nimi vaihtui takaisin Imperial Porcelain Factory:ksi (IPM)


Lomonosovin logoTämä on varmaan tunnetuin Lomonosovin sirotinsaja. Riikinkukko, kukko ja kana. Riikinkukon ja kukon löysin Ruukinportista parin viikion välein ja kana löytyi Myllykoskelta. Näiden hinnat vaihtelevat  neljän ja kymmenen euron välillä, minä maksoin pojista 5€/kpl ja kanasta 4€. Hintalaput ovat myös hauskaa luettavaa, usein näitä luullaan kukkopilleiksi ja kerran kuolin nauruun kun ton riikinkukon kupeessa luki UKKOMETSO 6€ :)                                                                                 

                                                                                      
Käsinmaalattuja kun ovat niin paljon eroja saattaa olla kahden saman sirottimen välillä, milloin puuttuu kultaukset ja milloin oranssi väri mutta tämä alla oleva tyyppi on kyllä tosi keskeneräinen ja ihmettelenkin miten tällainen pääsee tehtaasta ulos. Eihän se raukka ees nää mitään kun sillä ei oo silmiä ja logokin on tällätty tohon kupeeseen, normaalisti se on tietenkin pohjassa. Ruukinportista tän viimeviikolla otin ja tää olikin nyt kallein näistä, koska hinta oli 6,5€ mutta eihän tollasta kummajaista nyt voinut jättääkään, vai mitä ootte mieltä.


Tämä neito on Ladybird. Joku huutonetissä sanoo, että on erittäin harvinainen mutta on siellä kuitenkin kolme tälläkin hetkellä myynnissä, pari samanlaista kun tämä ja yksi sinisävyinen.
Centtilästä löytyi pari viikkoa sitten 6 eurolla.
Nätti typy ja sitä sinistä jään metsästämään, tietenkin :)

Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti