perjantai 28. elokuuta 2015

NOSTALGIAA JA LAPSUUSMUISTOJA 2

Ensimmäinenhän oli huhtikuussa


Ihanat labyrinttilasit"Jossain blogissa muisteltiin, että nämä lasit olivat 70-luvulla sillipurkkeja, joissa oli muovikansi. Näitäkin kerättiin juomalaseiksi muistan hyvin, muutenkin muistan lasin mutta tuo silli jostain syystä epäilyttää. Pohjassa ei ole mitään merkintää, ei K:ta eikä R:ää, oisko kuitenkin Riihimäen, jos ovat kotimaisia. 1-2€/kpl.
Kertokaa jos muistatte !!!
Tapio Wirkkalan muotoilemat ja Karhulan lasin valmistamat Siff-Cola pullot. 
Seija löysi tällaisen parin ja häneltä ostin. 
Itse en muista koko Colaa :)
Pulloja valmistettiin vuodesta 1957 alkaen 1960-luvun lopulle asti.

Lasinkeräilijän Blogi


Hauska mainoskin on ollut, en kyllä muista sitäkään. 
Bosse ja Robert lauloivat.

"Siff Colaa käy nyt maistamaan, se nasta juoma on,

sama jano, sama maku, rytmi verraton,
Siff Cola, Siff Cola nasta juoma on"


Tänään pyörähdin pikaisesti Kouvolan Fidassa ja otin sieltä yhden vanhan pullon, monia oli tarjolla mutta vain tässä yhdessä oli nuo kohokirjaimet HARTWALL O/Y.
Ei ollut hinnalla pilattu, 80 senttiä.
Ikää täytyy vielä selvitellä.

Anne

4 kommenttia:

 1. Tuskin on ollut silliä, sinappia ainakin on myyty laseissa. Kiitos blogista tätä on kiva lukea . Mukavaa kirppis syksyä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista, on tätä mukava väkertääkin, kun ollaan niin hulluja.
   Kyllä minua se silli myös vähän vastusti :)
   -anne

   Poista
 2. Nuot hyllyllä olevat lasit ovat juustolaseja. 60-luvulla meille ostettiin usein juuri tuollaisissa laseissa myytävää Viola-juustoa. Niissä oli komean keltaiset muovikannetkin. Itse juusto oli notkeaa leivänpäälle levitettävää. Äitini keräsi laseja ja minä ahmin juustoa ;) Yllättävän usein näitä näkee mainittavan sillilaseiksi, mikä ei pidä paikkaansa.
  Täällä vielä todistetta asiaan, klikkaa kuvaa isommaksi .
  http://takaisin.fi/~viivi/viola.JPG

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuolla huhtikuussa kirjoittelin ensimmäisen osion "nostalgiaa ja lapsuusmuistoja" niin siellä minulla on myös tuo sama kuva :) ja näkyy toisenlaisiakin viola-laseja, ainakin neljässä erilaisessa lasissa Viola-juustoa myytiin, meilläkin äiti keräsi tyhjät juomalaseiksi ja hyväähän juusto oli.
   Tuon "labyrittilasinkin" lapsuudesta muistan mutta minä en muista mitä siinä oli. Jossain blogissa muisteltiin että silliä ja tuossa ylempänä että sinappia, oli kumpaa tahansa niin lasi on kuitenkin aivan ihana. -anne

   Poista