sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Isänpäivänä vielä toinenkin päivitys

Ollaan nyt asuttu tätä vanhaa (rak. 1930) taloa 1,5 vuotta, muutettiin toukokuussa 2014.
Ehkä kuukauden kuluttua muutosta satuttiin olemaan Mikan kanssa Kuusaan kirpparilla, juurikaan mitään ei sillä reissulla muistaakseni löytynyt ja lähdettiin pois. Päästiin ulko-ovelle ja Mika jäi pitelemään ovea auki rouvalle, joka kantoi tätä lamppua sisälle myyntiin. Kun ovi sulkeutui rouvan perässä Mika tuumasi "tossa meni muuten just meiän olohuoneen lamppu" mie äkkiä huutamaan rouvalle perään, että myö halutaan toi lamppu, paljonko maksaa ja rouva siihen että "jos nyt vaikka kympin sais" no, meillä ei ollu kympin seteliä vaan kakskymppinen, eikun sisälle rikkomaan ja tehtiin kaupat siinä rapulla. Rouvan mies totesi että "aika hyvä kirppis, kun ei kerkiä saada tavaroita edes pöydälle asti"

Aivan ihana tapettiin ja boordeihin sopiva kuvio tossa kuvussa, joka on tosi ohutta lasia.
Just tän talon "henkeen" sopiva.

Ja nyt pari viikkoa sitten löysin Centtilästä tän seinäversion täysin samalla kuvulla.
Todettiin Mikan kanssa, että lottovoitto olis ollu ehkä todennäköisempi saada kun löytää tämä lamppu, jos olis oikein etsitty tätä. Ei ole ihan uusia lamppuja nämä, tämänkin pistoke jostain 70-luvulta. 4€ maksoi, 4 euroooo!!!


Tämä maljakko  kuuluis ehdottomasti tonne nostalgiaosuuteen.
Toinen maljakko, jonka muistan lapsuudesta kummitätini verannan ikkunalta :)
Kävin aina pellonlaidasta keräämässä ison kimpun luonnonkukkia ja ne laitettiin tähän, kissankelloja, päivänkakkaroita ym. ym. Näitä näkee kirppiksillä tosi usein mutta hinta on yleensä 7-10 euron kieppeillä. Seijalle yks päivä vinkkasin, että jos/kun näkee tän eurolla tai parilla niin sitten mulle. Ja Valkealan sisätorilta hän sen sitten kahdella eurolla mulle äskettäin kiikutti. Kotimaisuudesta en ole varma mutta selvitellään. 


Hans Nyqvistit lisääntyi tällä kirkkaalla Vuokolla, vihreä puuttuu :)Ihanat Sagaformin lokerokulhot löysin Centtilästä samalla reissulla pari viikkoa sitten.
Isompi, musta kissa kustansi 2,5€ ja pienempi punainen orava 2€. Ei oo pahat noi hinnat vai mitä? Ihan käyttämättömät, kuka ei tykkää tällaisista, ihmettelen. Anni-Pauliinalla on ennestään yks kannellinen kahvimuki ja sitten meillä on vielä yks pieni sininen Suomi-tarjoilukulho. Se ollaan saatu lahjaksi, laitan kuvan huomenna. 
Onko tää Sagaform ruotsalainen vai mikä? 
Täytyy selvittää, kivoja juttuja kuitenkin tekköö :) Näitähän voi antaa vaikka lahjaksi.


Seijahan se, kukapa muukaan :) toi ison aasin ja rattaat yks päivä.
Tämä ei kyllä ole lasia kuten pienemmät mutta ei se mitään. Aivan ihana aasi, korvat vinossa. 
Nyt en kyllä edes muista mistä löysi ja paljonko maksoi mutta kyselen häneltä.
Haluan kuitenkin aina laittaa näkyville hintojakin, koska on kiva kertoa ihmisille kuinka halvalla kirppiksiltä löytää kivoja juttuja.


 Tässä kuva meiän verannalta kun yks aurinkoinen päivä innostuin ottamaan.
Ylhäällä on Cola laseja, sitten Anni-Pauliinan omenat ja päärynät.
Seuraavalla hyllyllä on "nostalgiaa" ja lasisaappaat. 
Alimmaisena jos vaikka mitä, Riihimäen kynttilänjalkoja, sirottimia ja pikkumaljakoita.
Lasi on vaan niin kaunista, 
varsinkin kun aurinko paistaa ja sehän paistaa.....taas ens kesänä.

Anne

7 kommenttia:

 1. Löysin tänne blogiin sattuman kautta googletellessani jotain lasiesineitä. Mukavaa nähdä mitä muut kirppikseltä löytävät ja hinnatkin on kiva kuulla, se kuitenkin aina myös kiinnostaa :) Hyvä kokoelma teillä kyllä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että löysit blogin :)
   Juu, minusta on tärkeä kertoa hintoja.

   Poista
  2. Tuo teidän lamppu on ilmeisesti Sario valaisin. Torissa on myynnissä seinävalaisimena: http://www.tori.fi/uusimaa/Seinavalaisin_SARIO_19814096.htm?ca=18&w=118

   Poista
  3. No niinpä näkyykin olevan :) kupu on ainakin sama, varsinaisen valaisimen valmistajasta en tiedä, meillä tämä seinäteline on aika yksinkertainen ja puuta eikä kattolampunkaan metalliosa ole kyllä noin koristeellinen. Kiitos vinkistä joka tapauksessa.

   Poista
 2. Voiko seinävalaisimen kiinnittää myös niin että tulisi valonlähde alaspäin ? samoin kuin kattovalaisimessa ? Vai onko johdon paikka määrätty tulevaksi juuri noin? Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun katsoin uudelleen niin tyhmältähän se näyttäisi alaspäin :) Sagaform ei herätä kyllä mitään tunteita.

   Poista
  2. Ainakin takana oleva ripustussysteemi antaa ymmärtää että tulisi noin, valo ylöspäin.

   Poista